Atlas Professionals gaat een exclusieve samenwerking aan met The Windtechnicians

Op 18 mei 2018 hebben Atlas Professionals en The Windtechnicians een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het uitwisselen van technisch personeel voor de wind sector. De samenwerking heeft een looptijd van 5 jaar.

Overeenkomst

De nadruk van de samenwerking zal voornamelijk liggen op het aanbieden van wind technici door The Windtechnicians voor aanvragen en aanbestedingen van Atlas Professionals voor de Nederlandse en Europese markt. Daarnaast zullen ook wind gerelateerde rollen onderdeel zijn van deze samenwerking, bijvoorbeeld: Riggers,  Werkvoorbeiders, Lassers, Site Assistent, Warehouse medewerkers en Document Controllers. 

The Windtechnicians

The Windtechnicians is een jaar geleden opgericht door een consortium van lokale uitzendbureaus, met als doel om mensen op te leiden tot offshore windmolenmonteur. Dit kan zijn door middel van een traject van twee weken waarbij die persoon zijn GWO training en BTT behaald of via een duurzaam traject waarbij iemand van werk naar werk begeleid wordt door middel van het volgen van een opleiding tot wind technician in de avonduren. Om de slagingskans van minimaal 99% te garanderen worden assessment afgenomen.

Ernst-Dick Meyjes, Account Manager bij the Windtechnicians: “De samenwerking met Atlas Professionals is een mooie aanvulling op onze service; het opleiden van offshore windmolenmonteurs. Wij kunnen op deze manier gebruik maken van het grote netwerk en de jarenlange ervaring van Atlas Professionals in de wereldwijde wind industrie.”

Joost Pellis, Manager Global Business Development bij Atlas Professionals: “Sinds het begin van dit jaar heeft Atlas een kantoor in Vlissingen om zo dichtbij de ontwikkelingen van de windindustrie in Zeeland te zijn. Het grote lokale netwerk en de pool van opgeleide windmolenmonteurs van The Windtechnicians in combinatie met de ervaring en capaciteit van Atlas biedt voor ons nog meer kansen om in te spelen op de toenemende vraag naar professionals in de wind. Hierdoor kunnen we voor onze partners echt de beste specialisten blijven leveren, ook in schaarste.

Windsector Nederland

De wind sector groeit in de nabije toekomst exponentieel - en zeker in de provincie Zeeland - wat directe gevolgen heeft voor de arbeidsmarkt. Momenteel zijn er in Nederland zo’n 4000 mensen werkzaam in de wind sector. In de periode tot 2023 zal de werkgelegenheid naar verwachting groeien naar ruim 12.000.